Welcome to the Smartsheet Forum Archives


The posts in this forum are no longer monitored for accuracy and their content may no longer be current. If there's a discussion here that interests you and you'd like to find (or create) a more current version, please Visit the Current Forums.

Reports using checkboxes

Is anyone else having issues with reports at the moment?  

 

Most of my reports are based on checkboxes (display if unchecked, don't display if unchecked).  These have been working perfectly until today when all of a sudden if you check a box in a report, save and refresh the line remains on the report.

 

I have checked numbers by filtering in the master and this gives the correct results - it's just the reports that seem like they're playing up.

 

Nothing has changed in our system here and I can't figure out what's going on.   Can anyone help please?

 

Thanks

Mike

 

 

«1

Comments

  • Nadine Johnston
    edited 05/04/15

    I am also haveing the same issue.  In addition I'm finding that the sort function in reports is also not working.

  • Same here,  reports not updating changes I make.

     

     

  • same here:

    - 'display if unchecked, don't display if unchecked' doesn't work in reports

    - sort doesn't work in reports

     

    also:

    Can't modify some cells from some sheets.

    Looks like when you create a column after the sheet is already assigned to a report you can't alter the cells in that column. Whereas cells in a column (with the same name) in other sheets created before it was assigned to a report are modifiable in the report.

  • Similar issue.  I use a "Completed On" date field in my sheets to indicate completion with an "is blank" condition to show only the rows that are not completed in associates' combined task list reports.  I'm noticing rows with the date filled in showing in reports that shouldn't display completed items.

  • John Sauber
    John Sauber ✭✭✭✭✭✭

    Reports are definately not returning all results expected for us right now.

  • Travis
    Travis Employee
    edited 05/05/15

     

    Hi Everyone - Our Operations team is currently investigating issues with the Reporting feature on our end. I'll provide an update on this thread as soon as the issue has been resolved. Subscribe to this discussion to be emailed when it is updated. Thanks for your patience while we work to resolve this issue! 

  • I've been having this same issue, but with dropdown lists. Thanks for confirming that I'm not the only one! I've been trying to do a number of different things to try and fix it on my end, and it's nice to know it's nothing I did!

  • I am having an issue where the report will pull from one sheet, but not the other three sheets I have selected.  I have an aging column that is based on age calculated from an assign date and today's date.  I created a report that will pull rows with an age range.  Works with one sheet, but not with 3 other sheets which were recently created.

  • Loann McGee
    Loann McGee ✭✭✭✭✭✭

    Thanks for tracking this, Travis - all of our reports aren't culling the correct data, so I'm glad to know the SS team is aware and working to resolve it. I'll notify our users to make sure they're aware!

    Blessings,

    Loann

  • OK following as well. 

     

    Question: I've signed up for automated alerts for functionality issues.  Example - over the past 24 hours or so (May 4 and 5) there have been alerts for some of the automated email functions for reminders and such.  That approach works great.

     

    I'm not sure why "reports aren't working" wouldn't be included?  I'm beating my head on this for hours and finally started looking for a place to complain and happen to run into this thread, and now need to subscribe to this thread to get an update?  Automated alterts should have handled this and saved me a lot of time today.

     

    FYI my issue is not all rows being returned from a sheet.  I'm just setting it up so only have a few test records, so can visually see what is or is not missing.  Only criteria in report building is the selection of the source sheet and yet one row from my sheet not arriving in report.  If I add other criteria, mixed/odd results particularly with "exclude" function.

  • Travis
    Travis Employee
    edited 05/05/15

    Hi Chris, our Operations team identified an issue related to reporting after an alert was sent out to users regarding the email delay. Rather than inundate users with multiple messages, they chose to add it to the Status page but to not send out an alert. If you are signed up to receive alerts, you will receive a message when the issue has been resolved. The Status page is always available for up to date information about the status of the application. If you ever suspect there is an issue, that would be a great first place to check. 

  • Is this a common issue for Smartsheet? How many times has this happened before? We very recently moved to using Smartsheet and having a serious issue such as this right away is a major red flag for me - especially considering this issue has been a problem for more than a day now. 

  • Thank you for the update Travis.  Update from a user prospective..

     

    Today I see that the report is now pulling through the correct check box information.

     

    The sort function is still not working however.

  • Hello - I am also having issues with reports:

     

    It seems that it is related to any sheets created today (5/5/15).  I have sheets that were created prior to today (as late as yesterday) that do are being 'found'  by a report, whereas any sheet that I 'clone' or create today is not found by any report.

     

    Maybe reports had one too many margeritas?

     

    Thanks for your quick action on this.

  • Same issue. Wish I hadn't wasted so much time auditing my formulas before finding ghtis thread.

This discussion has been closed.